Millora el desenvolupament de l'autonomia en la vida diària de les persones amb discapacitat intel·lectual.
El serveis d’acolliment residencial són adreçats a persones amb capacitats especials destinats a oferir allotjament, acolliment, atenció individual i cura personal per millorar la seva qualitat de vida donant-los una major autonomia i possibilitat de creixement personal.
Una campanya de
90
Beneficiaris directes
Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya
180
Beneficiaris indirectes
Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya
Actualment, i segons dades pròpies de la Generalitat, prop de 3.500 persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya resten a l’espera d’una plaça per a poder viure amb els suports necessaris, ja sigui en una residència, una llar-residència, o per comptar amb assistència a la pròpia llar. D’altra banda, els serveis d’atenció diürna, fonamentals pel desenvolupament personal de gran part del col·lectiu, acumulen a més de 1.000 persones a l’espera d’accedir-hi. Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, denuncia esperes de fins a 10 anys per accedir a un habitatge per persones amb discapacitat intel·lectual.
Per tal de cobrir les necessitats d'habitatge de les persones amb discapacitat, la Fundació Vimar busca, mitjançant aquest projecte, construir una residència a Platja d'Aro per a trenta persones amb discapacitat que a la vegada funcioni com a centre de dia per a 20 persones més. D'aquesta manera pretén oferir a les persones amb especials capacitats del Baix Empordà i a les seves families un servei a dia d'avui inexistent.
Aquesta residència està pensada per ser la casa de les persones amb discapacitat, així com de la seva família, amb una atenció personalitzada que respongui a les seves necessitats. A més a més, la residència comptarà amb zones comunes on els usuaris externs passaran el dia i on compartiran estones i activitats amb la resta de residents.
Fundació Vimar (web)
Millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, afavorint la seva autonomia, creixement personal, benestar, autoestima i dignitat.
Els beneficiaris directes seran els 30 usuaris del servei residencial a més dels 20 usuaris del servei diürn i les seves famílies.
El servei preveu donar feina de forma directa a 40 professionals i de forma indirecta a proveïdors de serveis vinculats a l’activitat ja sigui des de la construcció i posada en marxa de la pròpia residència, fins al personal que hi treballarà un cop posat en marxa el projecte: alimentació, cura de la llar, material terapèutic i sanitari, manteniment, etc.