merchantLogo

Col·labora per proporcionar atenció i suport emocional a nens i nenes ucraïnesos d’entre 3 i 17.

Milers de nens viuen angoixats i desplaçats, molts dels quals han patit traumes a causa del conflicte. Aquest projecte té al centre de les seves activitats vetllar pel benestar emocional dels nens i nenes ucraïnesos de les regions de Kharkiv i Kherson, un dels col·lectius més vulnerables davant del conflicte.

280.244

Donacions

100%

Finançat

Protecció infantil per a nens i nenes ucraïnesos
UCRAÏNA

Una campanya de

logo

4.000

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

8.000

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

Des del 24 de febrer de 2022, quan tropes russes van iniciar una ofensiva militar en territori ucraïnès,  aproximadament un terç de la població d’Ucraïna s’ha vist obligada a fugir de les seves llars, cap a altres regions del mateix país, o cap a països veïns, per buscar refugi. 

El 90% de les persones desplaçades dins i fora d’Ucraïna son dones i infants, dos col·lectius altament vulnerables que al desplaçar-se han de fer front a un risc molt alt d’abús sexual i/o explotació. Estimacions de l’Organització Internacional per les Migracions (Desembre, 2022)  indiquen que a finals de 2022, hi havia  5,9 milions de desplaçats/des dins d'Ucraïna. D’aquests, un 25% eren menors de 18 anys.

Els infants dins d’Ucraïna pateixen les conseqüències de la guerra a un cost molt alt. Des de l’inici de la guerra, més de 209 instal·lacions educatives han estat completament destruïdes, i més de 1.800 han estat malmeses. De les que es mantenen dempeus, més de 4.000 estan sent utilitzades per a altres finalitats, incloent com a refugis i punts de distribució d’ajuda. Els infants que abandonen les seves llars, sovint estan angoixats per tot el que han viscut, molts d’ells han estat separats dels seus familiars i han estat testimonis de violència al seu voltat. En aquest context, la falta d’espais segurs on puguin aprendre i relacionar-se amb altres infants, agreuja encara més la situació.

És precisament per ajudar a aquests nens i nenes que el projecte que proposen des de Street Child és crucial. Poder oferir serveis d’atenció a la salut mental en espais on els infants se sentin segurs, millorarà el seu rendiment i el seu estat emocional. A més, a través de la conscienciació amb familiars i comunitats d’acollida s’aconseguirà disminuir l’exposició a riscos com ara  l'abús sexual, l'explotació infantil i la separació de els/les nens/es dels seus cuidadors/es.

Street Child posarà en marxa un programa integral de protecció de la infància a les regions de Kharkiv i Kherson a Ucraïna, per tal de proporcionar serveis de protecció i suport a 2.000 nens i nenes entre 3 i 17 anys, dels quals un 10% dels beneficiaris serien nens i nenes amb discapacitats. 

Per dur a terme aquest projecte, Street Child treballarà amb organitzacions locals amb llarga experiència al terreny.

Actualitzacions i enllaços

Street Child España (Web)

Objectius de la campanya

Proporcionar atenció i suport a nens i nenes d’entre 3 i 17 anys a les regions de Kharkiv i Kherson d’Ucraïna a través de serveis de salut mental i suport psicosocial, així com també serveis de localització i reagrupació familiar.

Activitats
  • 2.000 nens i nenes afectats pel conflicte i els seus cuidadors/es, rebran informació vital per fomentar una major conscienciació dels riscos a la protecció de la infància i prevenir possibles infraccions com ara l'abús sexual, l'explotació infantil i la separació dels nens i nenes dels seus cuidadors.
  • 2.000 nens i nenes afectats pel conflicte que estan en risc de patir o són víctimes d'infraccions en la protecció, rebran suport vital a través de serveis de salut mental i suport psicosocial, serveis d'assessorament i gestió de casos; a més de serveis més especialitzats com a atenció provisional, i serveis de localització i reagrupació familiar.
Qui es beneficiarà?

Aproximadament uns 4.000 nens i nenes ucraïnesos seran els beneficiaris d'aquest projecte, així com les seves respectives famílies.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare