merchantLogo

Oferir atenció i suport psicològic a pacients oncològics i a les seves famílies.

Donar suport en el domicili a malalts de càncer que es troben en procés pal·liatiu, generalment en fase de no curació, i que degut al seu estat físic i/o emocional els és molt difícil sortir de casa.

389.656

Donacions

101%

Finançat

Atenció a les persones amb càncer i a les seves famílies
ESPANYA

Una campanya de

logo

350

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

1.050

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

Les persones amb càncer en situació de dependència i/o pal·liativa tenen dificultats per poder assumir tasques habituals de la vida quotidiana, així com per a mantenir un desenvolupament personal, familiar i emocional adequat.

La fundació Oncolliga presta suport pràctic i psicològic a domicili per facilitar l’estada del malalt a casa seva i alleugerir la càrrega dels familiars i/o persona cuidadora no professional.

El servei s’activa de manera àgil i immediata i s’ofereix suport a la persona malalta en la higiene personal, higiene de l’entorn, alimentació, control de medicació, fisioteràpia, acompanyament i, a més a més, representa un suport eficaç per la persona cuidadora, orientant i millorant la cura del pacient i prevenint situacions de risc.

L’atenció psicològica facilita l’adaptació a la situació i prevenció d’alteracions emocionals (crisis d’ansietat, estats depressius,...) de tota la unitat familiar. És un programa de continuïtat i s’ofereix ininterrompudament durant tot l’any.

Objectius de la campanya

Oferir una atenció especialitzada a la persona amb càncer i les seves famílies en el domicili per millorar el benestar i la qualitat de vida de tota la unitat familiar i disminuir l’estrès psicosocial.

Activitats
  • Suport psicològic a domicili a pacients i familiars i/o persona cuidadora no professional.
  • Atenció i suport al malalt en la higiene personal i de l’entorn, mobilització, control de la medicació, alimentació, acompanyament, realització de la compra. (Oncolliga-Barcelona)
  • Atenció familiar i social: pautes en tècniques d'higiene i mobilització, orientació per mantenir els espais del malalt en condicions d’higiene adequades, suport i prevenció de situacions de risc. (Oncolliga- Barcelona)
  • Servei de Fisioteràpia (Oncolliga-Girona)
  • Atenció psicològica en el procés de dol.
Qui es beneficiarà?

Més de 350 persones amb càncer i les seves famílies rebran un total d’unes 3.480 visites de treballadores familiars, psicooncòlogues, treballadores socials o fisioterapeutes en el domicili.

Els beneficiaris d’aquest programa d’atenció a domicili son residents a les províncies de Barcelona i Girona.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare