merchantLogo

Aula de cuidadors per l'assistència a persones amb Alzheimer 

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa i es caracteritza, principalment, per l'aparició lenta de símptomes com: pèrdua de memòria, trastorn de conducta, alteracions en el llenguatge o desorientació espaial, que evolucionen al llarg dels anys.

Cada any, en la Unitat de Diagnòstic de la Fundació ACE s'atén prop de 7.000 persones, més de 4.000 pateixen demència i el 75% de les quals són del tipus Alzheimer.

317.296

Donacions

100%

Finançat

Assistència a persones amb Alzheimer
ESPANYA-CATALUNYA

Una campanya de

logo
campaignImage
Descripció

A la Fundació ACE es realitza un diagnòstic clínic interdisciplinari que inclou cinc visites per a la valoració integral i el disseny de propostes d’intervenció. Això permet conèixer quines necessitats actuals i futures cal cobrir. Una de les necessitats a la qual s’enfronten la majoria de famílies és la manca de formació en la demència així com la necessitat d'estratègies de maneig de la situació.

Per aquest motiu es realitzen sessions de formació als cuidadors de les persones que han estat diagnosticades recentment. Una vegada al mes es realitzen 3 sessions de 3 hores cadascuna i estan dirigides als cuidadors o familiars de persones diagnosticades. A les sessions s’aborden temes diversos com l’evolució de la demència, les estratègies de maneig, indicacions de com cuidar, informació de recursos disponibles i consells per a que el cuidador principal tingui cura de si mateix. A més, es realitza una quarta sessió teòric-pràctica sobre les activitats que pot fer la persona amb deteriorament al domicili. Durant les sessions es facilita material didàctic i formatiu dissenyat per Fundació ACE per incidir i aprofundir en les qüestions fonamentals.

Els cuidadors tenen accés al servei de treball social com a part de l'equip multidisciplinari format per neuròlegs, neuropsicòlegs i infermeria. Els professionals oferiran atenció als cuidadors en cas de contingència o necessitat de suport durant 2 h/diàries.

Actualitzacions i enllaços
Objectius de la campanya

Formar a les persones que acaben de rebre el diagnòstic i donar-los les eines adients per començar a abordar la malaltia.

Activitats
  • Realitzar sessions mensuals de formació per a cuidadors de persones amb demència (3h/dia durant 3 dies + 1 sessió teòric-pràctica). 
  • Donar suport a les persones cuidadores en cas de contingència o necessitat de suport (2 hores/dia).
Qui es beneficiarà?

2.000 familiars de persones que han estat diagnosticades amb una demència els quals rebran formació per atendre a les persones a casa.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare