merchantLogo

Salut mental i joves en temps de Covid-19

La pandèmia ha tingut efectes devastadors sobre la salut mental d’adolescents i joves.

Salut Metal Catalunya (SMC) ha adapatat els seus programes per donar respostes a les necessitats sobrevingudes dels joves de 16 a 25 anys amb problemes de salut mental per tal d'ajudar-los a recuperar el seu projecte de vida.

307.253

Donacions

100%

Finançat

Acompanyament a joves amb problemes de salut mental
ESPANYA

Una campanya de

logo

175

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

350

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

El pas a la vida adulta és una etapa complexa i fer-hi front amb un problema de salut mental a la motxilla és tot un repte. A vegades els joves abandonen els estudis, deixen d’anar als serveis de salut, s’aïllen a casa, etc. Situacions que amb la pandèmia s’han agreujat, i en altres casos han aparegut problemes de salut mental per primera vegada. El trencament d’expectatives, la pèrdua d’oportunitats formatives, relacionals i de suport, estan generant i augmentant els casos d’ansietat, depressió i fins i tot autolesions entre els joves. 

Per aquest motiu s'ha adaptat el programa XarXaJoves i els espais per a joves per donar resposta a les necessitats en salut mental juvenil en temps de pandèmia. Es treballa les noves necessitats i malestars sorgides per la COVID-19 tant dels joves com de les seves famílies, de forma presencial o a distància, segons les restriccions del moment.

El repte recau en reformular els plans de futur que s'havien interromput, revalorar amb cada jove el seu pla individual i treballar de nou la motivació, gestionant les pors i malestars. En cada cas cal veure com donar sortida als seus interessos tenint en compte que els equipaments socials, culturals i esportius encara no fan una activitat normalitzada.

Actualitzacions i enllaços

Salut Mental Catalunya (web)

Objectius de la campanya

Acompanyar a joves de 16 a 25 anys amb problemes de salut mental en el pas a la vida adulta, donant-los suport per aconseguir els seus objectius en diferents àmbits: estudis, treball, relacions, salut.

Activitats
  • Elaborar un pla de treball individual per a definir un projecte de vida personal i únic.
  • Afavorir la seva vinculació als serveis sanitaris i socials.
  • Potenciar la participació dels joves en la comunitat propera, aprofitant els recursos i les activitats de fora del món de la salut mental.
  • Treballar per l’adquisició d’habilitats socials per generar, recuperar i/o mantenir el grup d’amics, les relacions amb la família i els altres. 
  • Donar suport a les famílies i a les entitats juvenils del territori.
  • Sensibilitzar els joves i orientar-los, col·laborant amb instituts del territori.
Qui es beneficiarà?

El programa s'adreça a joves de 16 a 25 anys amb problemes de socialització, de vinculació a l’àmbit sanitari, social, formatiu o de lleure, a causa de problemàtiques de salut mental (diagnosticades o no). Són joves amb problemes com ansietat, depressió, trastorn bipolar, esquizofrènia, trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat, i altres problemes de salut mental. També es treballa amb les seves famílies, professionals de les entitats del territori i joves dels instituts. 

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare