merchantLogo

Col·labora amb el Gran Recapte

 

Una campanya com el Gran Recapte és essencial perquè els Bancs dels Aliments puguin omplir el rebost i tenir assegurada la distribució, els propers mesos, de productes tan necessaris com la llet, l’oli o les conserves de peix i verdures en l'actual context d'inflació.

61.778

Donacions

100%

Finançat

Gran Recapte
ESPANYA

Una campanya de

logo

300

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

1.200

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

Els Bancs dels Aliments catalans es troben en una situació delicada arran de l’actual context d’inflació. El preu dels aliments bàsics ha anat incrementant al llarg de l’any, fins a situar la inflació interanual el mes d’agost, en un 10,2 % a Catalunya; si ens centrem en la partida d’Aliments i Begudes no alcohòliques, l’increment de preus és del 13,8 % (dades INE agost 2022). Alguns dels productes que han patit les majors pujades de preus han estat els bàsics com l’oli de llavors (67%), oli d’oliva (11,6%) , la llet (19,7%), els ous (19,9%), les farines (33,8%) o els aliments infantils (12,6%). Això ha desajustat el pressupost dels Bancs dels Aliments i consegüentment, s’ha hagut de readaptar la quantitat d’aliments distribuïts per persona i mes. D’altra banda, la progressiva pèrdua de poder adquisitiu per part de les famílies els aboca a una major inseguretat a l’hora de garantir l’accés a una alimentació saludable.

Aquesta és una campanya clau per als Bancs dels Aliments. Amb 13 edicions celebrades, des de l’any 2009, el Gran Recapte s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya, guanyant-se l’estima i el suport de la ciutadania. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen, permeten proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.

Els Bancs dels Aliments són entitats socials sense ànim de lucre, basats en el voluntariat i el seu objectiu és recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones que ho necessiten, evitant el malbaratament. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

L'any 2021 els Bancs dels Aliments de Catalunya van distribuir 33.683.229 quilos d'aliments que, a través de 674 entitats, van fer arribar a 255.413 persones mensualment. Segons IDESCAT, la taxa de pobresa de la població de Catalunya és del 25,9 %.

Ara més que mai, cal poder seguir adquirint aliments i fer-los arribar a les persones més necessitades.

Actualitzacions i enllaços
Objectius de la campanya

Col·laborar en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social i recuperar els excedents alimentaris per prevenir el malbaratament alimentari.

Activitats
  • Emmagatzemar i classificar els aliments recuperats i recollits pel Banc per repartir-los entre els més necessitats.
  • Distribuir a diferents entitats socials que atenen  principalment famílies en situació de pobresa com també altres col·lectius en risc d’exclusió social.
Qui es beneficiarà?

Famílies en situació de pobresa com també altres col·lectius en risc d’exclusió social.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare