Adaptar habitatges per a fer possible una vida més independent i centrada en el desenvolupament del projecte vital de cada persona i més obert a la comunitat.
Una campanya de
256
Beneficiaris directes
Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya
540
Beneficiaris indirectes
Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya
Actualment, i segons dades pròpies de la Generalitat, prop de 3.500 persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya resten a l’espera d’una plaça per a poder viure amb els suports necessaris, ja sigui en una residència, una llar-residència, o per comptar amb assistència a la pròpia llar. D’altra banda, els serveis d’atenció diürna, fonamentals pel desenvolupament personal de gran part del col·lectiu, acumulen a més de 1.000 persones a l’espera d’accedir-hi. Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, denuncia esperes de fins a 10 anys per accedir a un habitatge per persones amb discapacitat intel·lectual.
Per tal de cobrir les necessitats d'habitatge de les persones amb discapacitat, la Fundació Aspros busca, mitjançant aquest projecte, reformar tres pisos per convertir-los en 6 habitatges més petits i més adaptats a les persones amb discapacitat i a les seves necessitats per tal de millorar-ne la qualitat de vida i d'aquesta manera dotar-los de major independència per desenvolupar el seu projecte de vida personal.
Fundació Aspros (web)
Millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.
Els principals beneficiaris d'aquest projecte seran les persones amb discapacitat de totes les llars d’Aspros, doncs en algun moment de la seva vida poden gaudir d’aquests nou servei i enfocament a més de les seves famílies.