merchantLogo

Accés a cursos de català a persones en situació vulnerable

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) en col·laboració amb entitats i organismes de barris i pobles, crea espais on persones catalanoparlants voluntàries i prèviament formades es troben setmana rere setmana amb les interessades a saber parlar català.

92.884

Donacions

37%

Finançat

Grups de conversa en català per a persones en situació vulnerable
ESPANYA-CATALUNYA

Una campanya de

logo

450

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

2.000

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

El projecte Xerrem Junts de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) promou la creació de grups de conversa en diferents punts del país destinats a la població que té voluntat de conèixer i practicar el català; l’activitat es realitza dins d’entitats o organitzacions públiques a les quals tenen accés aquestes persones. S’hi acompleixen diversos objectius de manera simultània: adquisició lingüística bàsica de català parlat, coneixement de la cultura i costums de Catalunya, generació de diàleg intercultural enriquidor i inclusió en la xarxa social catalana. 

La majoria de les persones usuàries del projecte estan en situació de precarietat de diversos signes: administratiu, familiar, laboral, residencial, social, formatiu, etc. L’entitat signa acords de col·laboració amb les entitats acollidores, fa cerca de guies de conversa voluntaris, els forma, els dota de materials ben estructurats per desenvolupar desenes de sessions, els acompanya a l’inici de l’activitat, els assessora i fa cada any una avaluació quantitativa i qualitativa en la qual intervenen els usuaris, el voluntariat, les entitats cooperants i els responsables de la CAL.

Objectius de la campanya

Poder oferir de manera gratuïta espais duradors de col·loquialitat en català a més persones que volen parlar-hi, obrint-los així oportunitats laborals, creant un clima d’entesa intercultural i essent uns i altres llavor de cohesió social. 

Augmentar en una quarantena els grups destinats a persones en situació vulnerable. 

Activitats
  • Connectar amb entitats, fundacions i col·lectius que treballen per la inclusió de persones vulnerables socialment per tal d’oferir-los estones setmanals de comunicació i conversa en català.
  • Cercar, amb el suport de les entitats acollidores del projecte, dues persones voluntàries que condueixin cadascun dels grups possibles, i col·laborar també amb les entitats per connectar amb les persones destinatàries.
  • Formar inicialment les persones voluntàries, dotar-les dels materials necessaris per fer l’activitat, acompanyar-les durant les primeres sessions, oferir-los formació continuada i gestionar l’avaluació conjunta al final de l'activitat.
Qui es beneficiarà?

El projecte atèn ara més de 200 grups, estesos per tot el territori català, amb un total de 1.400 usuaris. Es pretén enfortir i garantir la continuïtat del programa i a finals del 2025 tenir 250 grups i 2.000 usuaris.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare