merchantLogo

Allotjament i atenció als acompanyants de malalts hospitalitzats

Quan un familiar emmalalteix, moltes persones han de desplaçar-se lluny del seu domicili per acompanyar-lo durant la seva hospitalització. La sanitat pública es fa càrrec del pacient, però no de la família.

290.008

Donacions

100%

Finançat

Suport a famílies amb familiars hospitalitzats
ESPANYA

Una campanya de

logo

260

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

520

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

La creixent especialització dels centres sanitaris, conseqüència d'una distribució planificada de recursos d'alta tecnologia, fa que alguns tractaments o tècniques es puguin realitzar únicament en centres molt concrets, de referència. D'altra banda, l'augment de l'esperança de vida i la socialització de la medicina han fet que s'ofereixin tractaments complexos a un major nombre de població, sense posar limits per l'edat del pacient ni per motius econòmics.

Aquestes dues realitats fan que a l'àrea metropolitana de Barcelona arribin nombrosos pacients des de tota Catalunya, altres comunitats autònomes i altres països. La sanitat pública es fa càrrec del pacient, però no de la família. Nombrosos estudis demostren que l'afecte i la proximitat de la família acceleren notablement la recuperació física i psicològica dels pacients.

El preu d'una habitació d'hotel i/o pis de lloguer temporal és difícilment assumible per a la majoria de famílies, sobretot quan l'estada s'allarga setmanes o mesos.

Sense un recurs com el que ofereix la Fundació Jubert Figueras (FJF), molts cuidadors passaran nits als passadissos dels hospitals o bé dormint al cotxe. La FJF disposa actualment de vuit pisos, cedits o llogats, a prop dels grans hospitals de referència de la ciutat i àrees d'influència de Barcelona. Les famílies, derivades des de les Unitats de Treball Social dels hospitals, compartiran un d'aquests pisos.

Actualitzacions i enllaços

Fundació Jubert Figueras (web)

Gràcies aquesta col·laboració s'ha pogut allotjar a 43 famílies que han passat un total de 2160 pernoctacions.

Objectius de la campanya

Millorar la qualitat de vida de les famílies de malalts, amb pocs recursos econòmics, obligades a desplaçar-se lluny del seu domicili habitual per acompanyar el pacient ingressat o en tractament a un hospital de referència.

Activitats
  • Allotjar les famílies desplaçades i sense recursos, que es traslladen a Barcelona per acompanyar els seus familiars malalts.
  • Acompanyar-los i donar-los suport emocional perquè puguin dedicar totes les seves forces a atendre al seu familiar malalt.
  • Mantenir els pisos en perfecte estat perquè puguin sentir-se com a casa i així estar en les millors condicions per cuidar els seus familiars.
Qui es beneficiarà?

Els beneficiaris són els familiars cuidadors de persones malaltes

  • desplaçades més enllà de 50 km de casa seva,
  • sense recursos econòmics per poder pagar la seva estada a la ciutat,
  • amb un familiar ingressat o en tractament en un hospital de l'àrea metropolitana.

Són beneficiaris directes els familiars acollits i el pacient que es troba hospitalitzat, i sap que el seu cuidador disposa de les millors condicions per a poder viure, descansar, i recuperar-se de les llargues jornades d'hospital.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare