merchantLogo

Cap plat buit

Mentre part de la població passa gana, a la Unió Europea es malbaraten cada any 88 milions de tones d'aliments.

La població amb carència de recursos alimentaris és cada vegada més gran, una situació que s’ha vist agreujada amb la crisis econòmica. Per acabar amb aquesta problemàtica, Nutrició Sense Fronteres ha dissenyat un procés d'aprofitament del menjar sobrant dels hotels, amb l'objectiu de proveir d'aliments els menjadors socials. D'aquesta manera, s'aconsegueix reduir el malbaratament alimentari i protegir el dret universal a l’alimentació dels ciutadans en situació de pobresa. 

459

Donacions

100%

Finançat

Comparteix el menjar
ESPANYA-BARCELONA

Una campanya de

logo

50

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

150

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

La ciutat de Barcelona, així com moltes altres ciutats del món, presenta en aquests moments una problemàtica creixent associada a la greu crisi econòmica, que incrementa l’atur, l’exclusió social i la manca de recursos en general. Aquesta situació fa que cada vegada sigui més nombrosa la població demandant de recursos alimentaris.

Paral·lelament, Barcelona és una ciutat oberta al turisme amb un gran nombre d’hotels. Nutrició Sense Fronteres, conscient d’aquesta situació i amb l’experiència en qüestions nutricionals i de seguretat alimentària que aporta l’equip de professionals que hi col·laboren, ha dissenyat un projecte d’aprofitament de recursos alimentaris i de treball en xarxa: “Bcn Comparteix el Menjar”.

“Bcn Comparteix el Menjar” és un projecte d’aprofitament de recursos alimentaris i treball en xarxa que contribueix a reduir la situació de pobresa. Es du a terme mitjançant un procés d’aprofitament de menjar cuinat dels grans hotels de la ciutat, amb l’objectiu de proveir d’aliments els menjadors socials. Amb aquest projecte, l’ONGD Nutrició Sense Fronteres proporcionarà aliments als menjadors socials, transportant-los des de l’hotel o entitat col·laboradora d’un barri de Barcelona fins a un menjador social proper.

Mitjançant el control dels aliments i la formació als manipuladors dels aliments dels menjadors socials, NSF garanteix les condicions òptimes d’higiene i de seguretat alimentària en tot el procés. Gràcies a tot el circuit de treball s’aconsegueix aprofitar el menjar cuinat en hotels de la ciutat per tal d’oferir un àpat equilibrat als usuaris dels menjadors socials.

Actualitzacions i enllaços
Objectius de la campanya

Reduir el malbaratament alimentari i protegir el dret universal a l’alimentació dels ciutadans en situació de pobresa.

Activitats
  • Recollir el menjar excedent dels hotels de la ciutat de Barcelona.
  • Transportar el menjar des de l’hotel o entitat col·laboradora a un menjador social proper.
  • Formar els manipuladors d’aliments dels menjadors socials.
Qui es beneficiarà?

Amb la teva ajuda, 50 persones usuàries dels menjadors socials podran rebre un àpat diari equilibrat i nutritiu durant un mes.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare