merchantLogo

Aquest projecte s'està finançant gràcies a la col·laboració de Bonpreu i Esclat.

El projecte pretén impactar en la gestió de la nova infecció per SARS-CoV-2 i els seus efectes en la salut humana. S'espera un impacte a curt termini, buscant molècules ja existents que puguin ser eficaces contra el virus, a mig termini dissenyant anticossos i a llarg termini mitjançant el disseny de vacunes.

Podeu fer la vostra aportació a través de l’arrodoniment als supermercats Bonpreu i Esclat.

1.248.662

Donacions

100%

Finançat

Investigació com a eina per protegir-nos del coronavirus
ESPANYA

Una campanya de

logo

10.000

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

60.000

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

Els coronavirus (COV) són una àmplia família de virus que poden causar diverses afeccions, des del refredat comú fins a malalties més greus com pneumònia, síndrome respiratòria aguda severa, insuficiència renal i, fins i tot, la mort. Actualment hi ha un brot de malaltia per coronavirus (COVID-19) que va ser notificat per primera vegada a Wuhan (Xina) el 31 de desembre del 2019.

La ràpida propagació de la infecció i el creixent nombre de morts ressalten la necessitat de buscar vacunes i medicaments antivirals per controlar la nova malaltia. No obstant això, el disseny d'aquests productes requereix una anàlisi profunda dels punts febles del virus i la possibilitat de provar l'eficàcia i la seguretat dels medicaments i vacunes que es generin en models animals apropiats.

El projecte reuneix tres centres de recerca que proposen un procediment innovador que examinarà milers d'anticossos i variants de proteïnes virals utilitzant les millors eines de supercomputació disponibles al Barcelona Supercomputing Center.

L'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa utilitzarà aquestes dades per dissenyar i desenvolupar anticossos i vacunes contra coronavirus, i els productes generats seran provats amb models d'infecció disponibles a l'IRTA-CReSA.

La combinació de l'experiència en aquests camps científics accelerarà el desenvolupament d'antivirals, anticossos i vacunes per combatre el nou virus i també altres de noves amenaces de coronavirus. El projecte compta amb el suport de la farmacèutica Grifols.

Actualitzacions i enllaços
Objectius de la campanya

Desenvolupar vacunes, anticossos i fàrmacs per combatre la pandèmia de SARS-CoV-2 i protegir-nos contra nous Coronavirus.

Activitats
  • Construir una estratègia computacional eficaç per a l'anàlisi de seqüències i estructures virals.
  • Generar anticossos contra la proteïna Spike de la SARS-CoV-2.
  • Dissenyar vacunes basades en la proteïna Spike usant la plataforma de vacunes d'IrsiCaixa.
  • Dissenyar assajos ràpids que permetin seleccionar els millors productes antivirals.
  • Desenvolupar models animals d'infecció per SARS-CoV-2.
  • Validar els millors candidats a antivirals i vacunes en els models animals seleccionats.
CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare