merchantLogo

Col·labora per la defensa del català a l'escola a la Catalunya Nord

L'etapa del Liceu (batxillerat) és una necessitat vital, pel futur del país i de la llengua però també pel camí dels joves de 15-18 anys que es troben en un període de construcció personal.

270.233

Donacions

100%

Finançat

Suport a l'escola en català a la Catalunya Nord
ESPANYA

Una campanya de

logo

1.100

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

3.300

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

La Bressola, la primera escola en català a la Catalunya Nord, neix l’any 1976 de la mà d’un petit grup de militants culturals nord-catalans davant la progressiva pèrdua de presència del català en la societat. Després del trencament de la transmissió familiar, les noves generacions ja no tenien el català com a primera llengua i, en molts casos, ni tan sols la competència per a poder-la parlar. 

Si la fita és la recuperació de la llengua, no només del seu coneixement sinó també del seu ús social, el sistema no pot ser cap altre que el de la immersió lingüística. És per això que als centres de La Bressola el català no és només la llengua dels aprenentatges o la «llengua vehicular», sinó que cal que sigui la llengua de vida, la llengua de treball, la llengua de joc, la de les discussions i la de les celebracions.

Avui, La Bressola acull més de 1.100 infants i joves des dels 2 fins als 15 anys en 7 escoles (Maternal i Primària) i 2 col·legis (Educació Secundària). A dia d'avui, després d’acabar l’etapa d’educació secundària, aquests alumnes que han viscut tota l’escolaritat en català no poden gaudir d’un ensenyament immersiu en català ja que ara mateix no existeix.

Per això es vol crear l'etapa del Liceu (dels 15 a 18 anys), és a dir, el batxillerat, en què el català sigui la llengua vehicular, per tal de garantir que es pugui estudiar amb el català com a llengua vehicular a la Catalunya Nord. D'aquesta manera, es podrà oferir també escolarització en català als alumnes de secundària d’entre 15 i 18 anys.

L’etapa del Liceu és clau en la construcció de la identitat individual així com l'adaptació de la secundària. En aquesta etapa, és essencial un projecte educatiu en el qual els i les joves puguin implicar-se en la construcció social i cultural de la seva personalitat.

Actualitzacions i enllaços

Associació Amics de la Bressola (web)

Objectius de la campanya

La recuperació de la llengua i la identitat catalanes a la Catalunya Nord. 

 

Activitats
  • Crear l'etapa del Liceu (dels 15 a 18 anys), és a dir, el batxillerat, en què el català sigui la llengua vehicular, per tal de garantir que es pugui estudiar amb el català com a llengua vehicular a la Catalunya Nord. D'aquesta manera, es podrà oferir també escolarització en català als alumnes de secundària d’entre 15 i 18 anys, ja que actualment l’oferta se centra en l’etapa infantil i primària.
Qui es beneficiarà?

La Bressola acull més de 1.100 infants i joves en les 7 escoles i els 2 col·legis d’educació secundària en immersió lingüística a Catalunya Nord.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare