merchantLogo

Per l'accés a l'alimentació de les persones en risc d'exclusió.

Cobrir les necessitats bàsiques com l'alimentació a través de diferents prestacions i ajudes econòmiques de persones i unitats familiars que no poden cobrir-les per la seva propis mitjans.

376.292

Donacions

100%

Finançat

Suport a l'alimentació de les llars
ESPANYA-CATALUNYA

Una campanya de

logo

135

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

1.000

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

Tot i que l’inici de la recuperació econòmica del país s’està traduint en la millora de condicions de vida de les persones, els resultats de l’11è estudi de L’Observatori de la Vulnerabilitat de la Creu Roja, confirma que encara hi ha una part important del col·lectiu de la societat que segueix patint –i patirà– situacions de precarietat econòmica. De fet, tot i disminuir, encara més de 165.000 persones són ateses per la Creu Roja en programes de pobresa.

El concepte d’atenció social per part de Creu Roja consisteix en situar a la família al centre de les intervencions per tal d’assegurar una visió holística de les necessitats i definir correctament les intervencions que s’aplicaran.

Les famílies estableixen amb la persona referent de la Creu Roja un pla de treball, que funciona com a un contracte de deures i drets, per establir l’itinerari de la família durant la intervenció.

Així, encara que la família rebi suport per a l’alimentació, està rebent una atenció integral en relació al conjunt de les seves necessitats (salut, feina, habitatge, educació...).

D’aquesta manera, el suport a l’alimentació de la família és una de moltes eines d’intervenció de què Creu Roja disposa. L’alimentació és una necessitat bàsica i que, degut a la vulnerabilitat econòmica i social que una persona pot estar travessant, es pot veure afectada.

Actualitzacions i enllaços
Objectius de la campanya
  • Garantir la igualtat d’oportunitat per accedir a una alimentació sana, equilibrada i de qualitat.
  • Evitar l’estigmatització i discriminació entre diferents col·lectius per raons econòmiques.
  • Facilitar una dieta que aporti els nutrients mínims necessaris per el correcte desenvolupament i creixement de tots els membres de la família, prestant especial atenció durant l’etapa de creixement en infants i adolescents.
  • Fomentar hàbits d’alimentació saludable.
  • Acompanyar les persones ateses per tal que fent servir les pròpies eines i habilitats, puguin sortir endavant.
Activitats
  • Distribuir ajudes de primera necessitat a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat.
  • Repartir targetes de suport alimentari entre famílies en situació de vulnerabilitat perquè puguin comprar aliments en comerços de proximitat, de forma normalitzada, especialment frescos.
  • Distribuir aliments frescos.
  • Distribuir productes de primera necessitat entre les persones en situació de vulnerabilitat dins el marc del programa operatiu d’ajuda europea als més desfavorits.
  • Assignar beques menjador escolar de primària i secundària per cobrir la quota de menjador escolar de nens/es en situació de risc.
Qui es beneficiarà?

135 infants tindran l'alimentació coberta en període no lectiu.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare