merchantLogo

Alzheimer Catalunya treballa per millorar la qualitat de vida de qualsevol persona afectada per una demència

La Fundació Alzheimer Catalunya ofereix activitats per millorar l’atenció de les persones amb alguna demència com l'Alzheimer i la protecció dels seus drets, perquè al seu entorn més proper puguin acompanyar-les durant el procés de la malaltia.

355.441

Donacions

104%

Finançat

Assistència a persones amb demència i als seus familiars
ESPANYA

Una campanya de

logo

160

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

350

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

La demència es refereix a un conjunt de síntomes derivats d’una afectació o malaltia neurològica. L’Alzheimer, és la demència amb més prevalença, és una malaltia crònica, i sense cura coneguda, altament incapacitant, que apareix principalment al final de la vida productiva de les persones, però que pot allargar-se en el temps durant la seva lenta progressió. 
En el 80% dels casos, és la pròpia família del malalt qui s'encarrega de cuidar-la, obligant a un algú dels seus membres a renunciar a la seva dedicació professional, i exercir unes tasques per les que, generalment, no està capacitat. Generant, habitualment, situacions d’incomprensió, aïllament, tensió, estrés, teràpies no adequades i de falta recursos econòmics.
La Fundació Alzheimer Catalunya presta atenció a les persones que pateixen alguna demència com l'Alzheimer i al seu entorn més proper (cuidadors familiars no professionals) per acompanyar-les en el procés de la malaltia. S'ofereix una atenció holística per millorar la qualitat de l'atenció dirigits a la persona afectada per una demència i a les famílies cuidadores. Un cuidador que ha rebut suport i ajuda, redueix dràsticament el nivell de tensió emocional i en conseqüència millora l'atenció.

Actualitzacions i enllaços
Objectius de la campanya

Millorar la qualitat de vida de les persones i les del seu entorn més immediat, especialment de les persones cuidadores.

Activitats
  • Acollida i assessorament. Espai dedicat a valorar les necessitats de la persona afectada, cuidador, familiars i entorn per a plantejar-se els recursos i recomanacions més adequades.
  • Grups de suport. Trobades semanals per a cuidadors que necessiten suport emocional i augmentar el coneixement sobre com cuidar una persona amb Alzheimer o una altra demència.
  • Espai Reminiscència. Un taller en el que a través de tècniques de comunicació s’intenta establir una nova comunicació amb el malalt.
  • Mediació. Un espai dirigit a gestionar positivament el conflicte generat entre la persona i els seus familiars.
  • Suport Emocional i acompanyament al dol. Un espai on les persones afectades puguin trobar suport i tècniques per millorar el seu benestar i on els cuidadors puguin compartir la seva experiència.
Qui es beneficiarà?

Es cobrirà l’atenció de 160 persones amb demència i dels seus familiars i cuidadors.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare