merchantLogo

Col·labora per donar una resposta humanitària als afectats pel terratrèmol a Síria i Turquia


 

Un gran terratrèmol de magnitud 7,8 a l'escala Richter succeït durant la matinada del 6 de febrer ha provocat la mort de milers de persones a Turquia i Síria. S'estima que centenars de persones segueixen atrapades sota la runa dels edificis que s'han esfondrat a causa de l'enorme violència del sisme. Les xifres de persones ferides o mortes continuen augmentant a mesura que passen les hores.

173.885

Donacions

100%

Finançat

Emergència terratrèmol Síria i Turquia
TURQUIA

Una campanya de

logo

1.600

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

4.800

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

Oxfam Intermón donarà una resposta d'emergència per ajudar les persones afectades pel terratrèmol de 7,8 graus de magnitud a l'escala de Richter que ha causat greus danys a diverses regions de Síria i de Turquia, i que s'ha deixat sentir també en altres països veïns com el Líban. L'organització ha anunciat que actuarà en suport de la població a Turquia i a Síria, i que avalua fer-ho també al Líban.

Segons les xifres oficials, el nombre de persones que van perdre la vida ja puja a unes 1500 i les infraestructures estan greument danyades.

Oxfam és present des de fa dècades amb programes d'emergència a Síria i els països veïns i subministra a la població aigua potable, diners i suport perquè puguin reconstruir les seves vides.

Al terratrèmol, li han seguit fortes rèpliques que han afectat més províncies dels dos països, i un nou i fort tremolor amb epicentre proper de magnitud 7,6. Es tracta del terratrèmol més gran registrat en les últimes tres dècades als dos països.

A Síria el terratrèmol ha colpejat àrees al nord-oest que ja estaven greument afectades pel conflicte que viu el país. Les ciutats d'Alep, Latakia, Hama i Idlib s'han vist greument afectades tant pel terratrèmol com per les contínues i greus rèpliques que han portat la gent als carrers, en ple temporal i baixes temperatures, per por de nous esfondraments d'edificis. Aquest terratrèmol colpeja Síria en un moment d'una gran necessitat humanitària amb més de 15 milions de persones que necessiten desesperadament assistència i suport humanitari.

El sud de Turquia també s'ha vist greument afectat, especialment les àrees al voltant de Gaziantep i Hatay/Antakya: aquestes dues zones són llocs de pas de població molt vulnerable que fuig del conflicte, així com punts d'entrada per portar ajuda humanitària des de Turquia a Síria.

Actualitzacions i enllaços

Nota de Premsa Oxfam (link)

Objectius de la campanya

Intensificar la resposta a Síria i Turquia enmig de la destrucció de vides i edificis per tal d'ajudar als supervivents d'aquest desastrós terratrèmol.

Activitats

En aquestes situacions d'emergència, les primeres hores són crítiques per cobrir les necessitats de protecció, aigua i sanejament, refugi i suport alimentari i, a llarg termini, rehabilitació i reconstrucció. Els països afectats per aquest terrible terratrèmol, i els supervivents, necessitaran molta ajuda i suport, no només a curt termini, sinó en les properes setmanes i mesos.

Arribar a les persones supervivents és extremadament difícil, amb moltes carreteres i autopistes danyades o bloquejades, a la qual cosa se suma que hi ha diverses localitats cobertes de neu, cosa que agreuja encara més les condicions. A més dels milers de víctimes mortals, hi ha un gran nombre de persones que ho han perdut tot.

Com s'espera que les temperatures nocturnes baixin de zero graus centígrads cal desesperadament refugi, aliments, aigua, combustible i atenció mèdica per als que han resultat ferits.

Oxfam Intermón està treballant juntament amb les seves organitzacions sòcies per oferir tota l'ajuda possible. En aquestes situacions d‟emergència, les primeres hores són crítiques. La teva ajuda és vital.

Qui es beneficiarà?

Amb el recaptat, 1600 persones afectades pel terratrèmol es beneficiaran d'ajuda de primera necessitat, rebent refugi, aigua, menjar, kits d'higiene, mantes i suport psicosocial.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare