merchantLogo

Una nova vida per a dones supervivents a la violència masclista.

Aconseguim que dones supervivents de violència masclista comencin una vida feliç, lliures de pors i intimidacions.

255.641

Donacions

100%

Finançat

Habitatge per a dones supervivents a la violència masclista
ESPANYA

Una campanya de

logo

37

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

500

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

Segons la darrera enquesta europea de violència de gènere (2022), el 28,7% de les dones espanyoles d'entre 16 i 74 anys que tenen o han tingut una relació de parella amb un home, ha patit violència (psicològica, física i/o sexual) per part de la parella o exparella al llarg de la vida.

Disposar d'un habitatge estable i segur és fonamental perquè dones supervivents a la violència masclista puguin iniciar el procés de reconstrucció de les seves vides després dels abusos viscuts. Un lloc propi els proporciona una base des de la qual poden restablir el seu sentit de seguretat i autonomia, elements essencials per superar els efectes duradors de la violència de gènere.

El projecte “Habitatge per a dones supervivents” de Fundació SERGI atén a dones que han estat víctimes de violència masclista i que tenen necessitat d’un habitatge després de finalitzar el seu pas pels recursos especialitzats d’acolliment d’urgència. S'ofereix un dispositiu d’habitatges d’inclusió específic per a dones soles o famílies monomarentals. Són dones que es troben amb dificultats per poder inserir-se normalment després de la seva estada en els recursos especialitzats per haver patit violència masclista. Paral·lelament es desenvolupen també accions de prevenció, sensibilització i denúncia de les violències contra les dones.

Actualitzacions i enllaços
Objectius de la campanya
  • Promoure accions en l’àmbit de l’habitatge social per tal que les dones i els seus fills/es puguin refer la seva vida de manera autònoma i independent, en condicions de normalitat a través del suport en la reconstrucció social i personal.
  • Visibilitzar, sensibilitzar, prevenir i denunciar la violència masclista en totes les seves dimensions.
Activitats
  • Assegurar un habitatge assequible per a les unitats familiars ateses i proporcionar un acompanyament social que ajudi a garantir una inserció social satisfactòria.
  • Oferir una intervenció socioeducativa per tal de reforçar les xarxes de suport relacional, a partir de la vinculació social al territori i la generació de xarxes de suport mutu que puguin sorgir entre les mateixes dones.
  • Sensibilitzar a la ciutadania sobre la problemàtica de la violència masclista.
Qui es beneficiarà?

Dones que han patit violència masclista i les seves famílies podran refer la seva vida de manera autònoma i independent, en condicions de normalitat a través del suport en la reconstrucció social i personal.

Actualment el projecte acompanya a 16 dones valentes i als seus fills i filles. Des de l'inici del projecte el 2016, la Fundació SERGI ha incorporat 16 pisos ubicats a Girona, Salt i Figueres. La seva intenció és ampliar el número d'habitatges per acollir-hi a més dones, donat que la demanda és molt alta. El projecte contempla també accions de sensibilització en les que hi participen centenars de persones.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare