merchantLogo

Ajuda a la crisis a Ucraïna

Centenars de milers de ciutadans i ciutadanes ucraïnesos s'han desplaçat als països fronterers: Polònia, Romania, Hongria i Moldàvia.

La població ucraïnesa pateix les conseqüències immediates de la crisi, deixant-la sense aigua, gas o electricitat i amb les comunicacions afectades.

La Creu Roja dóna suport urgent a la població i proporciona serveis per tal de reduir l'impacte humanitari d'aquesta crisi.

721.278

Donacions

100%

Finançat

Emergència a Ucraïna
UCRAÏNA

Una campanya de

logo

11.700

Beneficiaris directes

Aquelles persones que de forma natural han estat beneficiades per les accions desenvolupades a la campanya

112.500

Beneficiaris indirectes

Aquelles persones identificables, que reben un efecte potencial de les donacions desenvolupades a la campanya

campaignImage
Descripció

El personal de Creu Roja d'Ucraïna ha detectat a través del seu centre d'atenció telefònica que la població té por d'anar a les botigues o allunyar-se de casa a causa dels bombardejos, i demanen ajuda per obtenir aliments, productes d'higiene, mantes, llanternes o diners. Moltes persones no han pogut marxar de les ciutats per les seves condicions físiques o la manca de transport; algunes de les que segueixen a casa, asseguren que no tenen electricitat, o que estan en males situacions, cosa que afecta especialment l'estat emocional. La Creu Roja d'Ucraïna ha distribuït 30.000 paquets d'aliments i d'higiene i ha ajudat a evacuar persones amb discapacitat. Ha format en primers auxilis mil persones en estacions de metro i refugis.

L'impacte del que està passant no només tindrà repercussió a Ucraïna; es preveu un efecte dòmino als països veïns. Es calcula que més de 500.000 persones han deixat casa seva segons l'ONU, per la qual cosa la preocupació per a les persones que fugen creix i la Creu Roja està atenent les persones que van arribant als països fronterers.

La Creu Roja Polaca va desplaçar equips d'emergència i va instal·lar albergs temporals des del dijous 24 a la tarda i està distribuint aliments i articles d'ajuda bàsica i brindant suport mèdic i psicosocial a les persones que ja han creuat la frontera de Przemyśl.

Així mateix, la Creu Roja de Romania, Eslovàquia, Lituània i Moldàvia ha desplegat equips d'emergència, ha instal·lat punts d'alberg temporal i dóna suport a les persones que arriben amb aliments, aigua i suport psicosocial.

Actualitzacions i enllaços

Cruz Roja (web)

Objectius de la campanya

Proporcionar ajuda humanitària a la població desplaçada i als ciutadans i ciutadanes d'Ucraïna afectats per la crisi.

Protegir l'espai per a una acció humanitària neutral, imparcial i independent, de manera que els actors de l'ajut puguin mantenir l'accés a la població civil i dels que no participen en els combats, com ara persones detingudes o malaltes.

Activitats
  • Proporcionar refugi, articles d'ajuda bàsica i subministraments mèdics a les persones desplaçades
  • Subministrar aigua potable
  • Oferir ajuda mèdica i suport psicològic
Qui es beneficiarà?

Amb la vostra ajuda es podrà proporcionar refugi i mantes a les persones desplaçades.

CAT

Terms

|

Privacy Policy

twitterShare
facebookShare
linkedinShare